Пароконвектомат - це особливий вид теплового обладнання, яке використовується на професійних кухнях для смаження, тушкування, запікання, розморожування або бланшування продуктів. Їх встановлюють у кафе і ресторанах, а також пекарнях, їдальнях і кондитерських цехах. Працює агрегат у режимі конвекції, обробки парою або при комбінуванні обох способів впливу. Застосування пароконвектоматів дає змогу прискорити й оптимізувати процес приготування страв, спростити завдання кухарям.
Особливості конструкції
Пароконвекційний апарат являє собою подобу конвекційних печей. Він теж має робочу камеру, але в ній розташовані вентилятори на задній стінці. Саме вони забезпечують рух повітря і рівномірний його розподіл у камері. Але на відміну від конвекційних печей, пароконвектор генерує пар, який впливає на продукт протягом усього циклу приготування. Завдяки такій особливості, випічка та інші страви виходять особливо пишними і ніжними, без жорсткої скоринки.
Залежно від конструкції, об'єм робочої камери у різних моделей пароконвектоматів може відрізнятися. Цей параметр безпосередньо визначає кількість рівнів для гастроємностей і продуктивність.
Працює паровектомат від мережі - 220 або 380 В. Ця особливість дає змогу використовувати обладнання навіть в умовах відсутності газозабезпечення.
Переваги використання агрегатів
Конвектомати з парогенераторами вже давно входять до числа найбільш затребуваного теплового обладнання для закладів громадського харчування та пекарень. Така популярність зумовлена високими показниками практичності агрегатів.
Пароконвекційні печі - це універсальні пристрої. Вони можуть замінити собою відразу кілька девайсів, оскільки здатні виконувати різні види теплової обробки продуктів: смажити, запікати, бланшувати, розморожувати тощо. Встановлення всього лише одного пароконвектомата дає змогу вигідно заощадити на купівлі інших агрегатів для організації роботи закладів громадського харчування.
Крім того, завдяки поєднанню впливу високих температур, пари і гарячого повітря, страви в пароконвектоматі швидше і більш рівномірно готуються. При цьому вони зберігають ніжну і соковиту структуру, що позитивно позначається на їхньому смаку і зовнішньому вигляді.
Особливості та нюанси вибору
Професійні пароконвектомати випускаються у великій різноманітності моделей. Між собою вони розрізняються за низкою технічних характеристик:
- кількість рівнів для розміщення гастроємностей;
- наявність термощупа;
- вимоги до електромережі підключення: 2-фазна або 3-фазна;
- діапазон робочих температур;
- спосіб управління: електронний, електромеханічний, сенсорний.
Важливо враховувати ці властивості під час вибору, збираючись купити промисловий пароконвектомат, оскільки від них залежать такі чинники, як ціна, експлуатаційні можливості та продуктивність. Якщо складно зорієнтуватися і виникли труднощі, то ми можемо надати безкоштовну консультацію. Наші фахівці допоможуть з вибором пароконвектомата відповідно до запитів, а також запропонують зручні умови для замовлення.
Додаткові вигоди для наших клієнтів
Компанія Авалакс пропонує великий вибір девайсів для професійних кухонь. У продажу представлено промислове обладнання відомих брендів, розраховане на застосування в умовах інтенсивних виробничих навантажень. Зокрема, у нас можна замовити електричні пароконвектомати з різними технічними характеристиками. Вартість їх залежить від параметрів і вказана окремо для кожної моделі.
Крім продажу пароконвектоматів для професійних кухонь, компанія Авалакс пропонує клієнтам високий рівень сервісу:
- безкоштовну консультацію;
- розробку плану розміщення обладнання;
- установку і технічне обслуговування пристроїв.
Також нас відрізняє швидка обробка замовлень і можливість доставки пароконвектоматів транспортними компаніями по Україні.