Коптильні

Коптильні

Обладнання для копчень

Копчення це мистецтво, яке протягом довгих років зберігає свою популярність. У наш час, коли традиційні методи приготування їжі знову набирають популярності, коптильні стали невід'ємною частиною як домашньої кухні, так і професійних ресторанів. Правильно обрана коптильня для бізнесу може відкрити перед вами безліч нових можливостей. Прочитавши цей огляд, ви дізнаєтеся, як вибрати ідеальне обладнання, яке служитиме вам довгі роки і радуватиме вас і ваших близьких смачними стравами.

Детальніше про прилад

Промислова коптильня, пристрій для приготування продуктів із використанням процесу копчення. Цей процес має на увазі вплив диму, який утворюється при згорянні деревини або інших матеріалів, на продукти, такі як м'ясо, риба, сири або овочі. В результаті чого продукти набувають характерного аромату, смаку і текстури, а також значно збільшують термін зберігання.

Специфіка різних типів

Вони можуть відрізнятися за конструкцією, розмірами та матеріалами, з яких виготовлені. Принцип роботи коптильні заснований на генерації диму та його подальшому впливі на продукти. Залежно від типу коптильні процес може відрізнятися:

  • гаряче копчення здійснюється за температури від 60 до 120 °C. Продукти готуються і коптяться одночасно, що робить процес швидше, ніж холодне копчення;
  • холодне копчення відбувається за нормальної температури до 30 °C. Продукти піддаються впливу диму протягом тривалого часу від кількох годин до кількох діб, це надає продуктам насичений смак та продовжує термін зберігання;
  • універсальні коптильні для малого бізнесу дозволяють регулювати температурний режим, комбінуючи гаряче і холодне копчення.

Важливим компонентом вважають камеру для продуктів, димогенератор або зону для спалювання деревини, а також систему відведення диму. Основна мета всіх цих приладів, створення оптимальних умов процесу копчення.

Основні характеристики

Для того, щоб купити промислову коптильню варто враховувати її важливі властивості.

  1. Тип копчення може бути гарячим, холодним або комбінованим.
  2. Матеріал з якого виготовлений апарат, повинен бути сталь, алюміній або інші, головне, щоб вони були стійкі до корозії.
  3. Важливий параметр, який визначає, скільки продуктів можна коптити одночасно. Підбирається залежно від частоти використання та кількості осіб, на яких ви готуєте.
  4. Джерела тепла, є деревні тріски, вугілля, газ або електрика.
  5. Управління може бути механічне або електронне керування температурою та часом копчення.
  6. Оснащення додатковими функціями. Це може бути можливість регулювання подачі диму, наявність термометра, системи водовідведення і т.д.

Розбираючись у цих властивостях допоможуть вам вибрати хорошу коптильню для бізнесу, яка повністю відповідатиме вашим потребам та забезпечить найкращі результати.

Сфера застосування

Коптильні можуть використовуватися в різних сферах діяльності, наприклад:

  • домашнє використання, любителі кулінарії часто використовують такі прилади для створення страв. Вони відрізняються компактністю та простотою в експлуатації.
  • ресторани та кафе, тут вони допомагають створювати автентичні страви з різними, цікавими смаками, що приваблює клієнтів.
  • харчова промисловість застосовує зазвичай великі коптильні та використовує на підприємствах для масового виробництва копченої продукції.

Правильна коптильня стане вашим надійним помічником. Купуйте її разом з нами. Ми пропонуємо широкий асортимент, різних типів та розмірів, що підходять як для домашнього, так і для професійного використання. Ми не змусимо вас чекати, оскільки у нас є оперативна доставка і допомога в установці.