Марміти з підігрівом
Кожна господиня чи кухар у ресторані бажає, щоб їжа залишалася свіжою якомога довше. У таких ситуаціях на допомогу приходять марміти для перших страв, які допоможуть підтримувати його температуру тривалий час.
Що це таке
У закладах харчування використовують на роздавальних лініях. Адже марміт - це посудина, яку використовують для збереження оптимальної температури приготовлених страв та задля уникнення пересушування їжі на кухні. Завдяки цьому пристосуванню їжа залишається теплою без застосування мікрохвильової печі або духової печі.
Принцип роботи
У роботі звичайна електросупниця досить проста. У спеціальну чашу заливається гаряча вода, що розігріває їжу. У свою чергу, закриті електричні елементи підтримують температуру на рівні 30 градусів.
Існує кілька типів нагрівання страв:
- підігрів від свічки або газового пальника (використовують у домашніх умовах);
- з герметичною кришкою (наявність подвійних стін та щільної закритої кришки дозволяє зберегти їжу гарячою за рахунок внутрішнього тепла);
- електричне нагрівання (у більшості випадків використовують на професійній кухні, тому що потрібен доступ до електрики);
- змішані (зручно вибирати під певні свята).
Де застосовується
Марміти є елементом кухонного обладнання, яке допомагає як домогосподаркам, так і професійним кухарям. Зустріти такі прилади можна:
- у ресторанах;
- у закладах харчування;
- в кафе;
- на фуршетах;
- у їдальнях;
- на домашніх гуляннях.
Які бувають
Такий апарат для підтримки їжі в гарячому стані використовують для:
- перших страв (у такому разі потрібно вибрати пристрій із високими стінками для підтримки оптимального рівня вологи);
- других страв (широкий та довгий посуд з низькими стінами, який рівномірно та швидко розподіляє температуру по всій поверхні).
Що стосується форми, тут вибирати необхідно виходячи з особистих переваг, адже на ринку представлені варіанти:
- квадратної форми;
- прямокутної;
- овальної;
- круглої (відмінно підходять для розігріву в мікрохвильовій печі).
На тривалість збереження тепла всередині впливає матеріал, з якого виготовлена електросупниця. За матеріалами виготовлення вони поділяються на:
- мармурові;
- керамічні (досить часто зустрічаються в домашній кухні, екологічно чисті та довговічні пристрої з елегантним дизайном);
- скляні (скло, якому не страшні високі температури, комбінується з металевими елементами);
- фарфорові (досить швидко розігріваються, прикрашені гарним розписом);
- металеві (використовують міцний метал, який у більшості випадків підходить для кухні ресторану або кафе, адже не важливий дизайн і можна мити у посудомийці).
На що звернути увагу під час вибору
Прийнявши рішення про купівлю марміту, бажано визначити, скільки страв там буде розігріватися. У випадку, коли апарат купується на святковий стіл, найкраще вибрати той, який має різні осередки для розігріву кількох страв одночасно.
Перед покупкою необхідно виміряти робочу область визначення точних розмірів посуду. У випадках, коли марміт буде переносним, потрібно визначити приблизні габарити. Також не останню роль для промислових підприємств відіграє вага та ціна такого обладнання.
Чому вигідно купувати у нас
На сайті надано широкий вибір універсальних мармітів. Майбутній власник знайде обладнання, виходячи зі свого фінансового бюджету та потрібних характеристик. Такі електросупниці підходять не тільки для побутового використання, але і для професійної кухні.