Оптимізація процесу замісу тіста
Заміс тіста - це один із ключових етапів у виробництві різних виробів. Правильний заміс впливає на текстуру, смак і якість готової продукції. Технології не стоять на місці, оскільки відносно недавно з'явився тістоміс промисловий. В умовах великого промислового виробництва важливо не тільки забезпечити високу якість, а й підвищувати продуктивність і знижувати витрати.
Детальніше про пристрій
Тістомісильна машина для виробництва призначена для замісу великих обсягів тіста у виробничих умовах. Ці апарати найчастіше використовуються в пекарнях, кондитерських, на хлібозаводах і в інших підприємствах харчової промисловості. Оскільки вони мають високу потужність і продуктивність, що дає їм змогу обробляти великі партії тіста з мінімальними витратами часу і зусиль.
Механізм пристрою
Головна функція ґрунтується на механічному замісі тіста за допомогою спеціальних лопатей або гаків. Основні етапи роботи включають:
- у спеціальну ємність тістоміса завантажуються все необхідне;
- машина запускається, і спеціальні лопати або гаки починають обертатися;
- сучасні промислові тістоміси оснащені системами контролю температури, часу замісу і швидкості обертання лопатей;
- після завершення процесу, готове тісто вивантажується з чаші і направляється на подальші етапи виробництва.
Багато моделей мають автоматичні програми, які дають змогу задавати потрібні параметри замісу і контролювати процес без постійного втручання.
Базові типи
Існує кілька типів, кожен з яких має свої плюси.
- Спіральні - використовуються для замісу м'якого і повітряного тіста. Забезпечують рівномірний розподіл інгредієнтів. Ідеальні для виробництва хліба і булочок.
- Планетарні машини, які підходять для замісу тіста різної консистенції. Мають змінні насадки для різних типів тіста. Застосовуються в кондитерских і пекарнях.
- Горизонтальні - найкраще підходять для щільного тіста і великих обсягів продукції.
- Автоматичні - оснащені програмованими функціями. Забезпечують повну автоматизацію процесу. Найбільш поширені для великих виробництв.
Головні риси
Тістомісильна машина промислова має безліч різних властивостей. Вам слід оцінити обсяги виробництва і вибирати тістоміс з відповідними параметрами.
- Обсяг чаші варіюється від 20 до 200 літрів і більше, залежно від потреб виробництва.
- Потужність двигуна зазвичай становить від 1 до 10 кВт.
- Регульована швидкість дозволяє налаштувати процес під різні види тіста.
- Різні типи управління.
- Наявність таймера.
- Автоматичне дозування інгредієнтів.
- Системи охолодження та контролю температури.
Вигідна покупка разом з нами
Ми пропонуємо різні моделі, які підходять для будь-яких потреб. Усе наше обладнання відповідає міжнародним стандартам. Ми пропонуємо вигідні умови купівлі та гнучку систему знижок для постійних клієнтів, а також з нами ви відчуєте комфорт, адже ми враховуємо потреби кожного клієнта і пропонуємо рішення, адаптовані під конкретні завдання. Зверніться до нас, і ми допоможемо вам зробити правильний вибір, який забезпечує успіх вашому бізнесу.