Ножі

154910 Ніж для томатів 130 мм серія "Natura"
В наявності
202000 Ніж м'ясника 180 мм серія "DUO PRO"
В наявності
202100 Ніж м'ясника 200 мм серія "DUO PRO"
В наявності
383000ВП Фартух кольчужний 75х55 см
В наявності
6 687₴
Кухарський шеф-ніж 200 мм дамаська сталь, серія SUPER GOU YPSILON
В наявності
Мусат 300 мм 278310ВП
В наявності
Мусат 300 мм 278310ВП
Код товару: 278310ВП
1 577₴
Ніж Nakiri 165 мм серія KETU 34944
В наявності
10 164₴
Ніж для м'яса 160 мм серія 2900 зелений без блістера 291531ВП
В наявності
Ніж для м'яса 180 мм серія 2900 зелений без блістера 291631ВП
В наявності
Ніж для нарізки 150 мм серія KETU 34916
В наявності
Ніж для нарізки 180 мм серія TAISHI 34707
В наявності
Ніж для нарізки 190 мм серія 2900 (295222), Arcos (Іспанія)
В наявності
Ніж для нарізки 230 см серія ZEN 35539
В наявності
Ніж для нарізки 230мм серія RAN 36039
В наявності
7 623₴
Ніж для нарізки 250 мм серія Opera 226700
В наявності
Ніж для нарізки 300 мм серія Opera 226800
В наявності
Ніж для овочів 100 мм серія KETU 34935
В наявності
6 815₴
Ніж для овочів 100 мм серія ZEN 35535
В наявності
3 927₴
Ніж для стейку серія 113 мм KETU 34913
В наявності
7 161₴
Ніж для чищення 100 мм салатовий серія Nova 188634
В наявності
Ніж для чищення 100 мм серія Linea 379300
В наявності
Ніж для чищення 85 мм коралового кольору серія Nova 188578
В наявності
Ніж для чищення 85 мм лимонного кольору серія Nova 188576
В наявності
Ніж Кірітсуке 200 мм дамаська сталь, серія SUPER GOU YPSILON
В наявності
Ножі

Ножі для професійної кухні: головні характеристики та особливості

Згідно з рекомендаціями експертів, на кожній кухні має бути не менше 3 ножів: універсальний кухарський ніж, для різання хлібобулочних виробів і виріб для чищення овочів. Хоча арсенал сучасних професійних ножів для кухні часто перевищує 10 різних екземплярів.

Перш ніж купити професійний кухонний ніж, задумайтеся над тим, яке лезо вам знадобиться найчастіше. Якщо ви хочете поекспериментувати і вибрати інший професійний кухарський ніж, слід звернути увагу тільки на найнеобхідніші вироби.    

Професійні ножі для кухарів 

Професійний кухонний ніж - це не тільки незамінний прилад для різання на будь-якій кухні, а й найбільш функціональний інструмент. Наприклад, у ресторані без ножа шеф-кухар буде як без рук, адже існує величезна кількість продуктів, які неможливо використовувати без застосування ножа. І для більшості шеф-кухарів головне питання для створення кулінарних шедеврів полягає саме у виборі якісного кухарського ножа.

Кожен професіонал дотримується власної думки в питанні вибору кухонного приладдя. Одні фахівці приділяють більше уваги матеріалу, вивчають властивості сталі різних марок, інші насамперед оцінюють спосіб заточування, а для третіх найголовніше - ергономіка рукояті. Ідеальний же професійний кухарський ніж повинен відповідати найвищим вимогам у всіх цих аспектах.

Рекомендації щодо вибору ножів для ресторану

Кожен кухар мріє про власну колекцію ножів, якість і зовнішній вигляд яких будуть бездоганними. Такий кухонний набір може містити в собі ріжучі інструменти на будь-який випадок, для чищення овочів, для приготування м'яса, риби, але головним у цьому списку має бути універсальний ніж для кухаря. Саме такий прилад застосовують для нарізки та подрібнення різних продуктів.

Алгоритм вибору універсального професійного ножа для кухаря включає в себе такі етапи:

  1. Подивіться на тип, форму та матеріал ручки. Вона має зручно лягати в долоню і відповідати своєму розміру. В ідеалі, коли ви плануєте купити професійний кухонний ніж, варто переконатися, що ви зможете працювати довгий час, маючи справу зі зручним лезом. Кухарські ножі завжди мають рукоятку, виготовлену з міцного матеріалу, найчастіше з високоякісного пластику. Дерево або матеріали низької щільності для цієї мети не підходять.
  2. Особливу увагу слід приділити вибору сталі. Більшість виробників сьогодні використовують 2 її види: високовуглецеву та нержавіючу сталь. Однак важлива твердість матеріалу, оскільки вони досить швидко зношуються при інтенсивній експлуатації. Оптимальна твердість сталі становить 55-60 одиниць за Роквеллом. Цього достатньо, щоб по краях не було вм'ятин і соломинок, і водночас лезо не ламалося і злегка згиналося. Вуглецева сталь, на відміну від неіржавіючої сталі, з часом може піддаватися корозії та знебарвленню, але вона продовжуватиме заточуватися довше, але завжди потребує обережності та ретельного догляду.
  3. Оцініть ширину ріжучої кромки професійного кухонного ножа, а також зверніть увагу на товщину леза і його гладкість. Найміцніший ніж шеф-кухаря являє собою кований виріб, виготовлений із цільного шматка сталі. У них товсте лезо входить у хвостовик ручки, а саме місце переходу потовщене, щоб інструмент не ламався під навантаженням.
  4. Перевірте баланс. Професійний ніж для кухаря вирізняється ідеальною збалансованістю. Це означає, що розподіл ваги між лезом і рукояткою - рівномірний. Тільки інструменти високого класу можуть витримати випробування балансом, але така покупка значно полегшить роботу кухаря: потрібно буде докладати набагато менше зусиль під час нарізання, що знизить втому під час роботи.

Обираючи, який професійний кухонний ніж купити, довіряйте тільки надійним виробникам з бездоганною репутацією на ринку України. Якщо ви особисто незнайомі з продуктом, обов'язково вивчіть відгуки про продукцію бренду.

Хороший асортимент ножів для кафе і барів за прийнятною ціною представлений в інтернет-магазині АВАЛАКС. Замовляйте професійний посуд для ресторану просто зараз!