Для організації роботи професійної кухні серед основних видів начиння обов'язково варто купити сотейник. Це особливий тип сковороди з високими прямими бортиками і зазвичай однією довгою ручкою. При цьому, функціональне призначення сотейника набагато ширше. Такі девайси підходять не тільки для смаження, а й для варіння, тушкування, бланшування продуктів, приготування соусів і кондитерських мас.
Відмінності за конструктивними особливостями
Сучасні сотейники розрізняються за трьома основними ознаками:
- матеріал;
- форма;
- тип і висота стінок.
Більшою мірою сотейники виробляються з нержавіючої сталі. Цей метал характеризується довговічністю, міцністю, простотою і невибагливістю у догляді, хімічною інертністю. До того ж це досить доступний матеріал, тому сотейники з нержавійки порівняно недорогі. Крім неї, для виробництва ще використовують штампований або литий алюміній, чавун. Але такі моделі поступаються в практичності, оскільки більш сприйнятливі до ударів і пошкоджень, вимогливі до типу плит, тому менш затребувані.
За формою кухарські сотейники теж бувають різними: овальні, круглі та прямокутні. Найпоширеніші - круглі моделі. Така форма сприяє більш рівномірному нагріванню і приготуванню продуктів.
Ще одна відмінна характеристика сотейників - тип стінок. Вони бувають прямими, округлими та похилими. Ця характеристика впливає виключно на естетичні показники та зручність сотейника в експлуатації. Інша справа - висота. Від цього параметра залежить місткість сотейника, а також зручність використання ємності для приготування бурхливих рідин. При низьких стінках є ризик розплескування.
Особливості сотейників із товстим дном
У продажу можна зустріти моделі, відмінною характеристикою яких є сендвіч-дно. Для них властива особлива конструкція. Дно у них тришарове, основою для нього слугує нержавіюча сталь, а як прошарок використовується алюміній.
Наявність прошарку сприяє більш рівномірному розподілу тепла, унеможливлює ризик утворення точок перегріву. Основа з нержавійки дає змогу використовувати сотейники з товстим дном для приготування їжі на всіх типах плит: електричних, газових, індукційних.
Рекомендації щодо вибору
Збираючись купити якісний сотейник, важливо уважно вивчити характеристики доступних моделей. Зокрема, звернути увагу варто на:
- тип матеріалу і сумісність із плитою на кухні;
- об'єм. Вибирати потрібно з урахуванням частоти використання і кількості порцій;
- висота стінок. Чим вищі стінки, тим більший об'єм сотейника і менша ймовірність розбризкування вмісту;
- комплектація. Наявність кришки і додаткової бічної короткої ручки робить використання сотейника зручнішим;
- матеріал ручок. Вони можуть бути металевими або з полімерного термостійкого матеріалу. Моделі з металевими ручками більш практичні, їх можна навіть використовувати в духовій шафі для розігріву або запікання;
Рекомендуємо також звертати увагу на ім'я виробника сотейників. Краще віддавати перевагу брендам, які спеціалізуються на виробництві начиння для професійних кухонь. Великий вибір моделей промислового призначення представлений на нашому сайті.
Переваги покупки у нас
Компанія Авалакс спеціалізується на продажі обладнання та начиння для закладів громадського харчування та сегмента HoReCa. У нас можна замовити все необхідне для оснащення ресторанів, кафе, їдалень, харчових підприємств і цехів. Ми пропонуємо товари відомих брендів, які спеціалізуються на виробництві професійних девайсів і посуду. Замовити все необхідне можна недорого оптом і вроздріб, ціни вказані на сайті.
Крім великого асортименту, клієнтам також доступні:
- безкоштовна консультація;
- гнучка система знижок і бонусів;
- допомога в розробці плану з розміщення девайсів і обладнання;
- доставка по Україні.
Також ми виконуємо технічне сервісне обслуговування і ремонт кухонної техніки з використанням якісних комплектуючих.