Професійні сковороди з нержавіючої сталі для ресторанів
Багато хто навіть не замислюється про те, що існує такий вид посуду, як професійна сковорода. Це спеціальне промислове обладнання, що використовується на великих кухнях для обсмажування м'ясних, рибних продуктів, овочів, ковбасних виробів, термічної обробки напівфабрикатів, готових і свіжих продуктів, бутербродів, рулетів, лавашів тощо. Поверхня таких сковорідок для громадського харчування, на якій знаходиться виріб, гладка, завдяки чому боки оброблюваного продукту рівномірно пропікаються.
Такий тип теплового обладнання, як професійні сковорідки, використовується на кухнях багатьох підприємствах громадського харчування, ресторанах і їдальнях у харчовій промисловості. Такий пристрій допомагає готувати велику кількість їжі одночасно. Страви, приготовані на сковорідці з нержавійки, не втрачають своїх цінних властивостей.
Що собою являє промисловий варіант професійної сковороди
Якщо у вас є бажання або потреба купити сковороду професійну, ви маєте розуміти, що це спеціальний пристрій, який використовується для розігрівання. Обладнання являє собою горизонтальну площину, яка підігрівається знизу за допомогою нагрівального елементу або газового пальника. Робоча поверхня зазвичай гладка, але моделі бувають із ребристими деталями. Висота борту такої сковороди становить 80~160мм. Пристрій має кришку, що запобігає втраті тепла.
Але якщо ви є власником невеликого ресторану або кафе, вам слід звернути увагу на професійні сковороди з нержавіючої сталі, які продаються саме для смаження та іншої теплової обробки продуктів у вигляді кухонного приладу.
Види сковорідок для ресторанного бізнесу
Вибір кухонного начиння для дому зазвичай простий - звичайний споживач віддасть перевагу недорогій сковороді з покриттям антипригарного типу. При цьому для нього буде достатньо максимум 3-х найменувань продукції. Інша справа з професійними виробами.
Посуд для ресторанів зазвичай ділиться на 2 види: для сервірування і для приготування харчових продуктів. Сковороди для смаження яєчні, м'ясних страв, картоплі та інших продуктів відносяться до другого виду кухонного обладнання, яке використовується кухарями за прямим призначенням. Таким чином, сковороди для ресторанів використовуються для тушкування, смаження продуктів. Вони мають витримувати величезні навантаження.
Щоб правильно купити професійну нержавіючу сковороду, слід врахувати кілька моментів:
- тип використовуваної плити: газова, індукційна, електрична;
- пряме призначення сковороди: для приготування омлетів, млинців, риби, м'яса, курки гриль тощо;
- матеріал виготовлення: алюмінієва, сталева, чавунна сковорода;
- розмір і форма сковорідки: круглі, з високими бортами тощо.
Для створення кулінарних шедеврів у ресторанах, кафе, їдальнях та інших закладах, необхідно придбати пательню найвищої якості та окремо для кожної страви.
Переваги сковорідок із нержавіючої сталі
Сковорода сталева професійна для ресторану - це ідеальний варіант, що підходить для приготування навіть найвимогливіших шедеврів. Зберігає смак, кольори та аромат страви.
До незаперечних переваг такої сковороди для громадського харчування слід віднести:
- міцний, довговічний матеріал відмінно проводить тепло;
- метал підходить для будь-яких типів варильних поверхонь;
- посуд дає змогу зберігати смак і аромат приготованої їжі;
- не потрібне використання спеціальних покриттів;
- виріб стійкий до впливу кислот і лугів, легко відмивається;
- метал не схильний до корозійних проявів.
Будь-який шеф-кухар на кухні працює з огляду на тривалість використання кухонного обладнання за великих навантажень, тому будьте дуже уважними, обираючи сковорідки з нержавіючої сталі. За своїми характеристиками їх можна порівняти з чавунними виробами, щоправда, вони вирізняються невеликою вагою і практичністю.
Купити сковороду для ресторану, кафе або для домашнього приготування страв у Києві сьогодні може кожен, просто заглянувши на віртуальні вітрини інтернет-магазину АВАЛАКС. Також у каталозі товарів покупці зможуть знайти багато іншої професійної продукції для кухні.