Кришки для каструль
Для того, щоб приготувати страву, потрібен основний кухонний інвентар, такий як каструлі та сковорідки. Але для того, щоб у процесі приготування все було акуратно, і їжа не розбризкувалася, знадобляться кришки для каструль і сковорідок. Крім того, приготування деяких страв обов'язково має відбуватися тільки за наявності кришки і за технологією, і щоб уникнути отримання опіків від бризок.
Кришки для посуду - одне з найдавніших кухонних приладдя
Завдяки археологічним розкопкам було доведено, що найперші кришки для посуду в історії нашого людства були кам'яні, глиняні та дерев'яні. Ці знахідки свідчать про те, що такими кришками користувалися 3000 років тому до нашої ери. Але з таких матеріалів вони були непрактичними, оскільки пропускали повітря, а при падінні могли розколотися. Проте стародавні народи додумалися їх використовувати для зручності перенесення і зберігання рідин (вода, соняшникова олія) і сипучих матеріалів (різного виду зерна). І тільки з появою можливості добувати і обробляти залізну руду (плавити і надавати форму), стали з'являтися металеві кришки для різних ємностей.
Різноманітність кришок для приготування їжі
Оскільки в закладах громадського харчування є величезна кількість каструль і сковорідок, то і кришок знадобитися стільки ж. Та й для багатьох домогосподарок наявність якісних кришок матиме велике значення, тим паче, що набагато вигідніше окремо купити кришки для посуду, ніж витрачатися на каструлю і сковорідку з кришкою, якщо остання вийшла з ладу.
Наразі в інтернет-магазинах представлений величезний асортимент кришок для посуду різних видів з різною формою ручок (прямі або закруглені) і діаметром від 16 до 50 см в діаметрі. Але найпопулярнішими й універсальними для кулінарів є кришки з нержавіючої сталі діаметрами 20, 22, 24, 26 і 28 см.
Переваги кришок із нержавійки
Якщо купити кришку для каструлі або сковорідки з нержавіючої сталі, то ви отримаєте такі переваги:
- вони дуже міцні і не пошкодяться при падінні;
- стійкі до дрібних механічних пошкоджень;
- не піддаються корозії;
- мають привабливий естетичний вигляд;
- легко миються і вручну, і в посудомийній машині, і їм нестрашні різні мийні засоби;
- доступні в ціні і представлені в багатьох інтернет-магазинах кухонного інвентарю в Україні;
- їх виготовляють у широкому асортименті;
- мають дуже довгий експлуатаційний термін - від 20 років і більше.
Весь цей комплекс переваг і робить нержавіючі кришки для каструль і сковорідок найпопулярнішими серед багатьох закладів громадського харчування (ресторани, кафе, їдальні, кухні готелів) і завбачливих домогосподарок. Крім того, наявність кришки на каструлі запобігатиме потраплянню в неї сторонніх предметів ззовні в страву, що готується, і забезпечить її приготування набагато швидше.
Як правильно підібрати кришку
Для того, щоб купити кришку для посуду і не помилитися з її розмірами, потрібно точно заміряти діаметр каструлі або сковорідки по верхньому краю бортика (від краю до краю). Тобто кришку потрібно підібрати так, щоб її діаметр збігався з верхнім діаметром посуду. Адже якщо кришка буде меншою, то вона просто провалиться всередину, а якщо більшою, то конденсат, що утворився в процесі приготування, стікатиме за межі посуду на варильну поверхню. Тому перед покупкою обов'язково зробіть замір, варіант підбору кришки на око дуже ненадійний
Універсальна кришка для посуду - з нержавіючої сталі, яка дасть вам масу переваг у приготуванні багатьох страв.