Каструлі професійні
Якість будь-якої страви залежатиме не тільки від майстерності кулінара, а й від того, чи застосовувалася професійна каструля в процесі приготування, чи ні. Існує величезний асортимент каструль і часто визначитися з вибором буває складно. У цьому матеріалі ми детально розповімо про види каструль.
Область застосування
Каструлі для громадського харчування є одним з найважливіших елементів для приготування їжі. І це не тільки перші страви (супи та борщі). У ній відварюються рис, макарони, пельмені, тушкують овочі, готують плов, соуси та багато іншого. Тому жодна кухня не зможе обійтися без каструль.
Різновиди каструль та їхні особливості
Нині існують різні каструлі для їдалень, щоб приготувати безліч страв. Тому жоден кулінар не залишиться без необхідної йому каструлі.
- Алюмінієві. Алюміній легкий і швидко нагрівається, але також і швидко остигає. Зазвичай алюмінієві каструлі виготовляються тонкими і в процесі їх використання можуть легко деформуватися, а через деякий час можуть потемніти. Вони підійдуть для тушкованих і варених страв, а ось для зберігання їжі ні. Крім того, в них не можна готувати страви, що мають кисле середовище, оскільки алюміній може вступити в реакцію.
- Емальовані. Це професійні каструлі з металу, покриті емаллю. Вони недорогі і можна вибрати будь-яке вподобане забарвлення. Емаль не вступає в реакцію, тому в такому посуді можна готувати різні кулінарні страви. Але їжа в них може пригорати. Також недоліком такого посуду є те, що емаль вирізняється крихкістю і піддається тріщинам, сколам і подряпинам. Тоді він стане непридатним для готування і зберігання їжі. Також емаль може забарвитися від харчових барвників і може подряпатися при чищенні її абразивом.
- Нержавіючі. Каструлі з нержавіючої сталі для громадського харчування є одними з найбільш затребуваних. Вони універсальні, легко чистяться і миються, довговічні та міцні, не схильні до деформацій і дрібних механічних пошкоджень, не бояться абразивних засобів для чищення і кислотного середовища. Такі каструлі можуть виготовлятися з багатошаровим дном, що забезпечить рівномірне нагрівання. Нагрівання буде довшим, ніж в алюмінієвої, але й довше в ній зберігатиметься тепло. Їхня вартість вища порівняно з іншими, але з огляду на те, що їхній термін служби становить понад 20 років, це буде економічно вигідно. Професійний кухар практично завжди зупинить свій вибір на каструлі з нержавійки.
- Чавунні. Чавунні каструлі для ресторанів також мають популярність. Їх частіше використовують для тушкування і томління смачних страв (рагу, плов, печеня, картопля з грибами). Вони ідеально підійдуть для страв тривалого приготування за низької температури. Такий посуд довговічний, безпечний і не боїться механічних впливів навіть гострими предметами. Чавунні каструлі для кафе можуть мати антипригарне покриття, але їхня ціна буде набагато вищою. До недоліків каструль із чавуну є поява з часом іржі, тому по закінченню готування її потрібно вимити і ретельно протерти насухо. Незважаючи на те, що чавун досить міцний, але під час падіння каструля може розколотися, оскільки чавун крихкий метал.
Наш магазин
У каталозі нашого магазину ви зможете підібрати каструлі для їдальні високої якості:
- за матеріалом виробу (нержавіюча сталь, чавун, алюміній);
- за формою (високі, низькі);
- з наявністю кришки і без;
- різного діаметру та об'єму.
Наші менеджери зможуть вас проконсультувати з будь-якого питання і виконати доставку по Україні в призначений термін.