Кожному закладу громадського харчування потрібен кухонний інвентар для ресторанів. Завдяки йому кухарі зможуть якісно і швидко приготувати різні страви. Багато кулінарів упевнені, що не тільки знання і досвід дають змогу приготувати складні страви, які зможуть задовольнити будь-якого клієнта-гурмана, а й якісний інвентар.
Загальні відомості про кухонний інвентар
Кухонний інвентар для громадського харчування являє собою спеціалізовані предмети, які будуть потрібні для приготування практично будь-якої страви. Адже потрібно продукти подрібнювати на обробній дошці, натирати на тертці, перемішувати, зціджувати, наливати або розкладати в різні ємності або посуд, смажити, варити, запікати і багато іншого. Тому якщо у кухаря не виявиться того чи іншого інвентарю для приготування, то це може стати цілою проблемою, особливо для престижних кафе, ресторанів або готелів, які цінують свою репутацію. Що різноманітніший кухарський інвентар, то швидше і якісніше буде приготовано страву будь-якої складності.
Крім того, хорошими помічниками можуть служити блендери для швидкого і рівномірного перемішування, овочерізки та інші механічні пристрої для кухні. Також важливо мати спеціальні захисні рукавиці (або рукавички), які зможуть вберегти від опіків у разі дотику до гарячого посуду.
Головні вимоги до кухонного інвентарю
Професійний кухар завжди захоче купити кухонний інвентар високої якості. І це пов'язано не тільки зі швидкістю і якістю приготування, а й забезпеченням техніки безпеки в процесі приготування. Тому інвентар для кухарів має відповідати жорстким вимогам щодо якості виробництва, зручності та безпеки його використання. Кухонне начиння для кухарів має виготовлятися з безпечних матеріалів: нержавійка, алюмінієві сплави, мідь, чавун або дерево. Якщо інвентар виконаний із пластику, то він має бути обов'язково сертифікований.
Важливо звернути увагу, що весь кухонний інвентар має своє конкретне призначення, чого слід суворо дотримуватися в процесі приготування їжі. Якщо в приготуванні страв використовуються продукти з різким запахом або сильним забарвленням, то забороняється застосовувати інвентар із дерева, а якщо ці продукти підвищеної кислотності, то не можна використовувати метали, які можуть швидко окислюватися. Крім того, обробні дошки для сирого м'яса або риби не можна використовувати для готових продуктів (фрукти та овочі, хлібобулочні вироби, сир та інше).
Різновиди інвентарю для закладів громадського харчування
Нині існують інтернет-магазини, в яких можна купити практично будь-яке професійне кухонне приладдя, що буде чудовим помічником у приготуванні різноманітних страв:
- ножі, терки і скребки для риби;
- обробні дошки;
- посуд для зберігання, приготування і подачі страв;
- роздатковий інвентар;
- мірні ємності;
- механічні та електромеханічні пристосування (подрібнювачі, блендери, соковижималки);
- допоміжний інвентар (тримачі, лопатки, молоточки для м'яса, розливні ложки, лійки, друшляки, ситечка і багато іншого).
Таке кухонне приладдя для ресторанів завжди сприятиме швидкості та якості приготування страв, що не може не радувати клієнтів.
Висновок
Якщо для вашого закладу громадського харчування важливо залучити велику споживчу аудиторію, то професійний інвентар для їдалень обов'язково вам у цьому допоможе. Не потрібно економити - у цьому разі придбання якісного кухонного начиння обов'язково окупиться.