У багатьох постає питання, як вибрати кухонну обробну дошку. Це особливо важливо у сфері громадського харчування, як ресторан, кафе або звичайна їдальня.
Практично жодну страву неможливо приготувати без того, щоб щось не нарізати, накришити або подрібнити. Уявіть собі, що всі ці маніпуляції виробляються на тій же дошці протягом цілого дня. Не найприємніші наслідки гарантовані.
Відповідно до гігієнічних норм, мінімально допустима кількість обробних дощок на кухні – 12. Вони мають бути окремими для риби, сирого м'яса, хліба, овочів, варених продуктів, зелені, бакалії. Даного правила бажано дотримуватися, щоб не зіпсувати смак і запах страв і уникнути попадання шкідливих бактерій з сирого м'яса в, скажімо, сир.
Що стосується того, з якого матеріалу краще вибрати дошку, то тут підхід є суто суб'єктивним. Дерево – це традиційно та естетично, але не гігієнічно, адже у дрібних подряпинах накопичуються бактерії та грибки. Скло – сучасне та оригінальне, але недовговічне та незручне для регулярного використання (через звук, що витягується з них ножем).
Пластикові дошки з якісного поліетилену та поліпропілену дуже міцні, пружні, стійкі до хімічної дії. Але дешевий пластик не витримує високих температур, тому якісна дошка з пластику коштує недешево.
Продукція компанії Durplastics повністю відповідає високим стандартам якості. Поліетилен підвищеної щільності гарантує стійкість до впливу кислот, лугів, температури та виникнення подряпин.
Магазин Авалакс допоможе вам купити кухонну дошку від європейських виробників із доставкою у Вінницю, Київ, Одесу, Хмельницький.