ПРОФЕСІЙНИЙ ПОСУД

136/19-BIM Совок напівкруглий білий 19 см PP - 0,100 л
В наявності
136/24-BIM Совок напівкруглий білий 24 см PP - 0,200 л
В наявності
136/29-BIM Совок напівкруглий білий 29 см PP - 0,300 л
В наявності
136/34-BIM Совок напівкруглий білий 34 см PP - 0,600 л
В наявності
136/38-BIM Совок напівкруглий білий 38 см PP - 0,900 л
В наявності
136/42-BIM Совок напівкруглий білий 42 см PP - 1,500 л
В наявності
154910 Ніж для томатів 130 мм серія "Natura"
В наявності
202000 Ніж м'ясника 180 мм серія "DUO PRO"
В наявності
202100 Ніж м'ясника 200 мм серія "DUO PRO"
В наявності
354101 Ложка розливна, н/ж, D 10 см, 250мл, L 440 мм
В наявності
354102 Шумівка, н/ж, 10 см, L 415 мм
В наявності
209₴
354103 Ложка гарнірна, н/ж, 35.5 см, 65 мл
В наявності
354110 Виделка кухонна, н/ж, 36 см, з поліруванням
В наявності
354301 Вінчик французький, 8 пелюсток, н/ж, 30,5 см
В наявності
354302 Вінчик Piano, 12 пелюсток, н/ж, 30,5 см
В наявності
354401 Сито кругле, н/ж, d 10 см
В наявності
93₴
354402 Сито кругле, н/ж, d 21 см
В наявності
332₴
354403 Сито кругле, н/ж, d 22 см
В наявності
382₴
354404 Сито кругле, н/ж, d 26 см
В наявності
480₴
354405 Сито кругле, н/ж, d 8,5 см
В наявності
80₴
354501 Сито для борошна, н/ж, h 10, d 23,5 см
В наявності
354502 Сито для борошна, н/ж, h 12, d 28 см
В наявності
ПРОФЕСІЙНИЙ ПОСУД

Професійний посуд для ресторанів: особливості та поради щодо вибору   

Відвідуючи ресторан або кафе, кожен хоче бачити чисті й декоровані приміщення, відчувати затишну приємну атмосферу і, звісно ж, отримувати задоволення від смачної їжі та напоїв. Однак, на думку ресторанних експертів, приготування їжі та сервірування столу в цьому питанні є особливо важливими, і залежно від кольору посуду і самої страви смак пропонованих страв також відрізнятиметься.

Головні особливості барного посуду

Насправді предмети сервірування мають бути розставлені відповідно до правил етикету. Особливе місце на столі займає скляний посуд, який доповнює цілісність сервірування. Столові прибори мають бути виготовлені з високоякісних матеріалів і поєднуватися з красивим посудом.

Кафе, кав'ярні, ресторани та інші заклади громадського харчування потребують великого асортименту різноманітних страв. Крім начиння для приготування їжі, обов'язково знадобиться спеціальний посуд для ресторанів, що використовується для сервірування столу та подачі страв. До таких предметів належать:

  • чайна пара;
  • різні тарілки;
  • цукорниця;
  • набір спецій;
  • ваза для фруктів;
  • келихи для алкогольних і безалкогольних напоїв тощо.

Що стосується столових приборів, то ніяк не обійтися без ложки, виделки, ножа, десертної та барної ложки.

Варто зазначити, що різноманітні коктейлі, а також такі спиртні напої, як вино, лікер, коньяк, ром, горілка, джин, віскі та десятки інших різновидів алкоголю мають певний етикет подачі. Тому в серйозному закладі барний посуд має відповідати конкретним вимогам. До головних із них належать:

  • форма;
  • довжина;
  • об'єм;
  • товщина стінки тощо.

Головна особливість - це прозорість скляного посуду. Причому ця ознака вважається найголовнішою, адже тільки таким чином гості закладу можуть дати оцінку якості, насиченості та чистоті алкогольних напоїв. 

То чому ж у багатьох закладах ресторанного типу використовуються келихи різних форм, розмірів і ємності? Саме конкретні форми і розміри посуду допомагають справжнім гурманам краще розкрити смак і аромат. Крім цього, це дає можливість зберігати напій теплим або прохолодним, а це може бути особливо важливо для певних видів алкоголю.

Одне тільки барне скло налічує безліч видів чарок і фужерів. Це - стопки, склянки Хайбол, округлі ємності для коктейлів Маргарита, шот, шале, гобліт, сніфтер, келихи на кшталт Бордо, Бургундія, Krosno Avant-garde для подачі мадери, вермуту, лікерів, товстостінні склянки з ручками Irish coffee, високі тонкі келихи Шампань-флюте тощо.

Рекомендації щодо вибору барного посуду та інвентарю

Безсумнівно, вибір страв залежить від стану закладу. Професійний барний посуд, столові прибори у вишуканих ресторанах і недорогих кафе істотно відрізняються один від одного. У закладах вищої категорії слід використовувати найдорожчі, найякісніші страви та барний інвентар, які пасують до оформлення залу. Економити при цьому не варто, адже від загальної атмосфери, сервірування, способу подачі їжі та її якості залежить успішність закладу і його відвідуваність.

Для невеликого вуличного кафе простіше купити барний посуд. Головне, щоб він був зручним у використанні.

Не слід забувати і про те, що професійний ресторанний посуд відрізняється від тих приладів, які використовуються на кухні в домашній обстановці. Перш за все, барний проф посуд має бути довговічним, і за частого використання він має зберігати привабливий зовнішній вигляд.

Порцеляновий посуд для ресторану традиційно популярний у дорогих закладах, тому він виготовляється в найрізноманітніших кольорах і формі. Протягом століть такі столові предмети залишаються одними з найбільш затребуваних у більшості ресторанів. Такий посуд вирізняється зручністю, екологічністю та гігієнічністю. Порцелянові вироби можуть довго зберігатися за високих температур, тому він може підігріватися разом зі стравою перед подачею на стіл.

Що стосується посуду для кафе, які працюють на відкритому повітрі, то допустимо подавати їжу в дешевих керамічних кухонних виробах. Для напоїв часто застосовують звичайні кавові чашки та скляні барні склянки.

Де можна замовити якісний посуд для ресторану онлайн

Власне, якщо вам потрібно купити посуд для кафе оптом чи вроздріб недорого, на вас чекає досить важкий вибір. Щоб полегшити це завдання, відвідайте інтернет магазин столового посуду АВАЛАКС. Тут вам запропонують не тільки столові прибори, виделки і тарілки, а й професійний інвентар, який можна використовувати в найдорожчих і найшикарніших ресторанах.

Замовлення можна оформити, сидячи вдома, просто додавши товар у кошик або звернувшись по допомогу до співробітника магазину телефоном. Доставка здійснюється протягом декількох днів.